POGACA - PRELEPA POGACA ZA POKLON
POGACA-PRELEPA POGACA ZA POKLON
Sace Recepti
Predlog kako na jedan jednostavan nacin obradujete vase drage osobe.
Sastojci :
20g germe (kvasac)
1 kasika secera
2 jaja
800g brasna
30ml vode
150ml mleka
100ml ulja
1 kasika soli
50g maslaca (puter,margarin) za premazivanje
50g brasna dok sam mesila na radnoj povrsini
1 zumance sa malo ulja i mleka kojim sam premazala cijelu pogacu
180 °C 45-50 minuta.
Postupak rada:
U posudu staviti germu (kvasac) i secer,zatim dodati mlaku vodu i promesati da se germa i secer rastope.Zatim dodati jaja,ulje,brasno,so,mlako mleko pa sve umesiti dok ne dobijemo glatko testo.Radnu povrsinu pouljiti i testo jos 2-3 minuta premesiti.Testo vratiti u posudu pokriti i ostaviti 30-40 minuta na toplom mestu da nadolazi.
Kada je testo nadoslo podelit cemo na tri dela,od toga dva dela su iste velicine a treci deo testa koji je manji stavljamo na sredinu tepsije.Tepsiju je predhodno potrebno obloziti pek papirom.
Prvi deo testa razvuci sto tanje mozemo u oblik praugaonika,premazati tanko maslacem zatim urolati.Rolat seci na komade debljine 2cm i redati u krug oko treceg manjeg dela testa koju smo vec stavili u tepsiju.
Drugi dio testa razvuci sto tanje mozemo u oblik kruga,premazati tanko maslacem,iseci na pica komade i motati u kiflice koje cemo redati u tepsiju oko rolata.
Ostaviti da pogaca naraste.Kada je pogaca dovoljno porasla premazati umucenim zumancetom,uljem i mlekom.
Pogacu staviti u predhodno zagrijanu rernu na temperaturu od 180 °C i peci od 40 do 50 minuta.
Na polovini pecenja staviti alu foliju da nebi gornji deo pogace izgoreo.
Detaljan postupak rada pogledajte u videu.
AUTOR : Sace Recepti
https://plus.google.com/116315692371783683889
Primjedbe
Objavi komentar