LAGANA POSNA VECERA SA POVRCEM I KUSKUSOM
Ovo jelo je veoma lako za napraviti . Idealno za sve zaposlene zene , koje zele nesto brzo ukusno zdravo i lako.
SASTOJCI:
2 glavice luka
5-6 cena bjelog luka
1kg mjesavine zamrznutog povrca
so i biber po ukusu
ulje
250g kuskusa/couscous/
300ml vode
po zelji neka riba kao dodatak
POSTUPAK RADA:
U odgovarajucu dublju tavu ili serpu sipamo malo ulja, zatim dodajemo sitno isjeckan luk crveni(crni) i bjeli luk . Kratko prporzimo 1minut i dodajemo mjesavinu zamrznutog povrca.
Sve to izmjesamo poklopimo i dinstamo nekih 10 minuta. U drugu serpicu sipamo vodu koju malo posolimo i kad zavri sipamo kuskus. Odmah sklonimo sa sporeta i ostavimo da nabubri par minuta dva tri. Potom kuskus sipamo u povrce i sve dobro promjesamo po ukusu dodamo soli i bibera. Vjerovali ili ne jelo je gotovo. Za manje od 20 minuta mozemo da uzivamo u ovom veoma ukusnom jelu.
Ja sam uz ovo jelo jos ispekla losos. A mozete bilo koju ribu a i nemorate. Mi ga cesto jedemo samostalno.
Preporucujem svima
Detaljan postupak rada pogledaj te u videu.
AUTOR: SACE RECEPTI
Ovo jelo je veoma lako za napraviti . Idealno za sve zaposlene zene , koje zele nesto brzo ukusno zdravo i lako.
2 glavice luka
5-6 cena bjelog luka
1kg mjesavine zamrznutog povrca
so i biber po ukusu
ulje
250g kuskusa/couscous/
300ml vode
po zelji neka riba kao dodatak
POSTUPAK RADA:
U odgovarajucu dublju tavu ili serpu sipamo malo ulja, zatim dodajemo sitno isjeckan luk crveni(crni) i bjeli luk . Kratko prporzimo 1minut i dodajemo mjesavinu zamrznutog povrca.
Sve to izmjesamo poklopimo i dinstamo nekih 10 minuta. U drugu serpicu sipamo vodu koju malo posolimo i kad zavri sipamo kuskus. Odmah sklonimo sa sporeta i ostavimo da nabubri par minuta dva tri. Potom kuskus sipamo u povrce i sve dobro promjesamo po ukusu dodamo soli i bibera. Vjerovali ili ne jelo je gotovo. Za manje od 20 minuta mozemo da uzivamo u ovom veoma ukusnom jelu.
Ja sam uz ovo jelo jos ispekla losos. A mozete bilo koju ribu a i nemorate. Mi ga cesto jedemo samostalno.
Preporucujem svima
Detaljan postupak rada pogledaj te u videu.
AUTOR: SACE RECEPTI
Primjedbe
Objavi komentar